Al'ar [Swedish]

Go down

Al'ar [Swedish] Empty Al'ar [Swedish]

Post  Blondiranger on Sat Feb 09, 2008 6:43 pm

Fågeln har två faser, första fasen är han i luften, när man slagit ner honom till 0 hitpoints så börjar andra fasen då han är på marken, när man slår ner igen där så är han doed!

Raidsetup
Minst 4 tanks, helst 5.
7-8 healers (fas 2 är ganska hård att heala)

BOSS ABILITIES
2,500,000 (allts 5,000,000 eftersom du behöver slå ner han två gånger).
Hittar runt 4200-5800.

Fas 1 Abilities
A'lar börjar i luften, och flyger enligt klockan från 1-4. händer typ var 30:e sekund, ibland flyttar han inte sig men oftast. Ranged dps kan gå fullt ut är och kan alltså inte dra aggro från tanken, bör dock spara på manan lite inför fas 2.
Flame Buffet
Om ingen är i meleerange mot a'lar så börjar han casta flame buffet var 1,5:e sekund. Flame buffet hittar för 2000 och ger en debuff som ökar fire skadan med 10%, inte alls rolig och har vi tur kan vi överleva max 3 sådana här irad.

Fire Quill
Är lite random och har ingen bestämd cd. Så, ibland (ofta 2-4 gånger under fas 1) så flyger a'lar in i mitten, snurrar runt och kastar fire quills överallt. Står du då på den övre plattformen så kommer du att dö, så hoppa då alltså ner om han börjar spinna i mitten. När han har snurrat klart flyger han till tankpos 1-4 (förklaring vad detta är kommer) och en tank är redo att plocka upp honom. Tanken kan inte stå på rampen, utan måste stå på golvet.

Summon Adds
A'lar summar en liten unge som har 70k hp. Slår inte speciellt hårt utan melee skall kunna ta hand om honom. Dock, när han dör så exploderar han och gör 7k skada och knockbackar folk upp i luften vilket ger en ganska otrevlig fall damage. Håll fågeln borta från raiden!

Fas 2 Abilities
När Al'ar dör i fas 1 så spawnar han igen i mitten av rummet. Då kommer han targeta den som låg i toppen på DPSlistan i fas 1, dock är han taunt-vänlig så tanken får vara beredd att plocka upp honom. A'lar spawnar en add även här, under abilitien "meteor", denna minion måste bli tankad (hjälper om två tanks tankar honom) och när han dör så förlorar A'lar 3% av sitt hp.

Flame Buffet
Al'ar Slänger flame buffet så fort han kommer upp efter varje meteor. Gör som tidigare 2000 fire damage och ger en debuff (10% mer fireskada). Se till att tanken är i melee och slår på honom.

Meteor
30 sec CD. Al'ar flyger upp i luften och kastar meteor på en randomsnubbe, gör 5k skada och han summonar två adds som skall tankas. Dessa adds fungerar precis som i fas 1 men behöver tankas. Efter meteor så gör han alltså Flame buffet och fortsätter tills någon är i meleerange.

Flame Patch
30 sec CD. Gör saken random någonstans, 2000 skada ungefär och gör en buff som ökar firedamage med 10%, undvik!

Random Charge
30 sec CD. Al'ar random chargar folk, kan ibland börja slänga Flame Buffet så någon var i melee!

Melt Armor
60 Sec CD. Al'ars castar melt armor på sitt target, so mminskar personens armor med 80%. Inte speciellt kul för tanken och han måste omedelbart tauntas av en annan tank.

STRATEGI
Al'ar [Swedish] Alar-p11


Grundpositioner
Tank 1(MT) vid tankpos 1. En tank vid pos 2, och en tank vid pos 3. Addtanken kan stå och dpsa vid tankpos 1 tills första adden spawnar.
Al'ar pullas antingen av en druid lr warrior med vapnet lr faerie Fire lr skjuta). MD är att föredra i början men borde inte vara nödvändigt i slutet eftersom range kan gå fullt ut.

FAS 1 Al'ar
Fas ett kan låta svår, men är inte speciellt svår. Vi har tre tanks som tankar honom, Tank1, tank2 och tank3. Tank1 pullar från pos 1, tank2 står vid position 2 och tank 3 vid position 3. Efter 35-40 sek flyger han till pos 2 och tankas av tank 2. Tank1 får du löpa till pos 4. Och när han flyttar sig till pos3 (tankas av tank3) får tank 2 flytta sig till pos1. Hur logiskt som helst?
När han sedan gör Fire quill så måste alla tanks hoppa ner, och när han är klar med Fire quill så kommer han flyta tillbaka till positonen han stod på när han flög, eller nästa. De två tanksen som antingen tanka honom, eller ska tanka honom måste vara ruggigt snabba upp och intercepta/charga honom för att undvika för många Fire quill.

Addsen
Al'ar [Swedish] Alar-p10

Addsen tankas i södra delen (nära ingången). Tanka inte nära ramperna då tanks kommer springa upp och ner därifrån. Addsen gör inte spec. mycke skada men exploderar och knockbackar. En idé kan vara att i slutet har en rogue samlat på sig combopoints, stunnar, kör cloak of shadows och dödar.

FAS 2 Al'ar
När al'ar där i fas 1 så ska folk stå på säkert avstånd, inte typ stå och hoppa på honom för skojs skull.
Fas 2 är lite mer lurig, folk måste röra sig nästan hela tiden.

Tankning av al'ar

För att tanka al'ar i fas två behövs två tanks(helst tre). När al'ar slänger melt armor på tanken måste en annan tank omedelbart tauanta, och för att undvika tauntresist så är det bra med tre tanks. Om en tank får flame patch på sig måste han flytta på sig. Detta kan dock vara klurigt eftersom om man försöker att backa med honom, så börjar han lägga flame buffet. Man kan då försöka strafa runt honom för att komma ur Flame Patch.
När al'ar chargar så skall tanksen charga efter honom för att han börjar slänga flame buffet direkt efter charge.
När al'ar har slängt meteor så kommer al'ar flyta dit meteoren landade och casta flame buffet, charga honom.

Tankning utav addsen
Fungerar ungefär som i fas 1, fast det är två adds. Bra att ha två tanks som tankar addsen. Och håll dem borta från raiden!

Lite heffa grejer
Healers - Var vakna och rör er, bara för att ni healer MT så måste ni fortfarande röra er och akta er för flame patch etc. Fas 1 är lätt att heala, fas 2 däremot, blir det monsterskada på mycket så healers måste pumpa, potta för fulla muggar och använd alla era krafter
Fas 1 för healers
1 -raid
3 - vardera tank (dessa healers måste alltså röra sig med sin tank)
1 - healer dem som dödar adden.
3 - följer fågeln och healar raiden.
Fas 2 för healers
3 - al'ar (dessa healers måste vara mycke vakna på vem som har aggron)
2- Raid, raiden tar feting skada.
2-3 addssnubbar, tar också feting skada.

Mages/locks
Al'ar är imun mot fire skada, mages, specca frost!

Huntards
Inge pet i fas2, flame patch nära tanken är inge kul!

Allt handlar om att förstå fighten, gear är inte huvudsaken är utan att folk verkligen är med. Detta är vår första fas där vi verkligen behöver jobba taktiskt för att få ner honom.

Blondiranger
Admin
Admin

Posts : 96
Join date : 2007-12-06

View user profile http://dangerranger.forumotion.com

Back to top Go down

Al'ar [Swedish] Empty Al'ar

Post  Adarma on Sat Feb 09, 2008 8:46 pm

D var ikke lite Shocked
Adarma
Adarma

Posts : 7
Join date : 2008-01-29
Age : 50
Location : Fredrikstad

View user profile

Back to top Go down

Al'ar [Swedish] Empty Re: Al'ar [Swedish]

Post  Cobaltranger on Sat Feb 09, 2008 10:09 pm

De är lättare än de ser ut^^

Cobaltranger
Power Ranger
Power Ranger

Posts : 25
Join date : 2007-12-06

View user profile

Back to top Go down

Al'ar [Swedish] Empty Re: Al'ar [Swedish]

Post  brownranger on Sun Feb 10, 2008 12:40 am

GJ Blondi! (Du kanske snott den =) )

Låter bra med en mer teknisk fight, då kanske vi får upp lite disciplin på raiderna.
brownranger
brownranger

Posts : 9
Join date : 2008-01-11

View user profile

Back to top Go down

Al'ar [Swedish] Empty Re: Al'ar [Swedish]

Post  minyahilion on Sun Feb 10, 2008 12:08 pm

Ska bli riktigt skoj med en encounter som kräver fokus! Very Happy

minyahilion

Posts : 9
Join date : 2008-01-22

View user profile

Back to top Go down

Al'ar [Swedish] Empty Re: Al'ar [Swedish]

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum